Calculator corect taxe notariale vanzare

PREȚ IMOBIL RON

VALOARE IPOTECA RON

Modalitate dobândire imobil

TAXE CUMPĂRĂTOR:

Onorariu notarial autentificare contract vânzare:

Lei (TVA 19% inclus)

Onorariu notarial autentificare contract ipoteca:

Lei (TVA 19% inclus)

Taxa ANCPI-OCPI pentru intabulare contract vanzare:

Lei

Taxa ANCPI-OCPI pentru intabulare contract ipoteca:

Lei

TAXE VÂNZĂTOR:

Impozit către Stat:

Lei
Selectați opțiunea dorită “Fără credit/”Credit ipotecar”/”Prima casă” si introduceți sumele in RON.

Dacă prețul poartă TVA, introduceți suma fără TVA (baza).

Calculator calculează corect si exact toate costurile datorate la notarul public, inclusiv taxa ANCPI-OCPI pentru vânzare si ipotecă.

 

1. Costurile sunt calculate pentru 1 imobil cu 1 carte funciara. Dacă obiectul vânzării îl constituie mai multe imobile cu mai multe Cărți Funciare costurile pot creste suplimentar la vânzare cu 60 lei/imobil suplimentar și la ipoteca cu 100 lei/imobil suplimentar. (Anexa1, Ordin M.A.I. nr.39/2009)

 

2. În cazul în care Cumpărătorul este persoană juridică taxa ANCPI pentru vânzare este de 0,5% din preț. Pentru Cumpărătorii persoane fizice taxa ANCPI pentru vânzare este de 0,15% din preț (conform calculator mai sus).(Anexa1 pct 2.3 Ordin M.A.I. nr.39/2009)

 

3 În cazul în care prețul declarat al vânzării este inferior valorii din expertizele notariale (grilele notariale) onorariul și taxa ANCPI-OCPI pentru vânzare se vor stabili la valoarea de grilă notarială. (Art.4 pct 4 OMJ nr46/C/2011)

 

4. Impozitul se aplică numai la vânzători persoane fizice. Impozitul se calculează întotdeauna la valoarea declarată de părți  (conform calculator) dar, în cazul în care prețul declarat al vânzării este inferior valorii din expertizele notariale, tranzacția se notifica la ANAF.(Art.111 pct 3 Codul Fiscal actualizat 2018)

 

5. În cazul în care contractul de vânzare-cumpărare se va autentifica la același birou notarial la care s-a autentificat şi antecontractul de vânzare-cumpărare, din onorariul final stabilit pentru contract se deduce onorariul achitat pentru antecontract. (Art.12 pct 6 OMJ nr46/C/2011)

 

6.În cazul în care opinia notarială se eliberează de același birou notarial la care se autentifică şi contractul de vânzare-cumpărare, din onorariul final stabilit pentru contract se deduce onorariul achitat pentru opinia notarială. (Art.10 pct 1 OMJ nr46/C/2011)

1 Comment on this article

  • Nicu august 9, 2018
    Util..mai ales ca e si corect! ;)

    Reply

Add a comment